Az orgazmus tanulható

Orgazmus ­ hallomásból mindenki jól ismeri a szót. De vajon hányan tapasztalták meg személyesen is ezt az élményt? És aki még nem, vajon miért? Mi a leggyakoribb oka a frigiditásnak, illetve az impotenciának? Esetleg legyőzhető néhány egyszerű gyakorlat segítségével?


"Ma ne, drágám, fáj a fejem!" Ugye milyen ismerősen hangzik? Ez az egyik leggyakoribb kifogás, ha egy nőnek éppen nincs kedve szexuális életet élni partnerével. Talán nem ilyen közismert, de férfiakkal is előfordul, hogy hiába kívánatos, szép az a no, akivel megosztják életüket, az ágyban valahogy még sincs kedvük ezt tettekkel is kifejezésre juttatni. A partner pedig ­ legyen szó akár nőről, akár férfiról ­ többnyire beletörődik a helyzetbe, így egyre ritkulnak, rövidülnek a szeretkezések. Ráadásul mindeközben az a fél, aki örömét lelné a szexben, gyakran bűntudatot érez: olyasvalamit kényszerít a társára, amihez annak semmi kedve. Ha erős a kötelék a partnerek között, kibírja a kapcsolat, egyszerűen keresnek más közös szórakozást. Ha kevésbé érett emberek között merül fel ez a probléma, viták, veszekedések tartós forrásává válhat.
AZ ORGAZMUS NEM MINDEN!
Pedig aki csak egyszer is megtapasztalta, tudja, hogy a szeretkezés kimeríthetetlen öröm- és energiaforrás, amely vitathatatlanul az orgazmusban éri el a tetõpontját. Ez olyan közelséget, intimitást hoz létre két ember között, ami egyébként nagyon ritkán jöhet létre.
Persze a szex nem kötelezõ. Szerencsére. Orgazmus nélkül is megélhetünk magas életkort, lehetünk teljesen egészségesek, sõt elégedettek és boldogok. De ­ hacsak nem köt például vallásos fogadalom ­ miért ne próbálhatnánk ki? Elvégre minden új élmény egyben tapasztalat is, amelynek révén eddig ismeretlen oldalunkat fedezhetjük fel, és közelebb kerülhetünk embertársaink megértéséhez is. Ha pedig már elhatároztuk magunkat, íme néhány tipp, hogyan tehetjük felejthetetlenné a páros együttlétet.
Elsõ és legfontosabb szabály: csak azzal osszuk meg ágyunkat, akit tényleg szeretünk és kívánunk! Ha elengedjük magunkat, és ösztöneinkre hallgatunk, egyszerûen nem tudunk hibázni! Minden mintha magától történne...
Pihenjük ki magunkat elõtte! Hangolódjunk rá az együttlétre! Segíthet ebben például egy közösen elfogyasztott romantikus, gyertyafényes vacsora, vagy séta a holdfényben, közös fürdõ, egymás simogatása, masszírozása, kellemes, lágy zene stb.
Ha már évek óta együtt vagyunk partnerünkkel, jót tesz, ha kiszabadulunk egy kicsit a megszokott keretek közül: utazzunk el valahová, ahol eddig még nem jártunk, vagy próbáljunk ki valami újdonságot közösen! Közben újra felfedezhetjük, amirõl már-már elfeledkeztünk: micsoda nagyszerû, izgalmas ember a társunk!
Ha mindezek ellenére nem mûködne a dolog, keressünk fel egy orvost/természetgyógyászt, hogy kizárhassuk a szervi okokat. Ha nem találnak semmit, annál jobb! Ez esetben itt az ideje, hogy elkezdjünk "edzeni"!


IRÁNY A "GÁT"!
Gyakran azzal froclizzák a testépítõket, hogy bármilyen formásra gyúrják is magukat, mégiscsak van egy olyan izom, amellyel nem tudnak mihez kezdeni. Óriási tévedés! A medence izomzatát éppúgy lehet ­ és szükséges is ­ edzeni, mint bármely más harántcsíkolt vázizmot. Íme néhány gyakorlat nõk részére:
Simogassuk körkörösen egyik kezünkkel mellünket, miközben másik kezünkkel a csiklóra fejtünk ki nyomást. Majd húzzuk össze a medenceizmokat, és számoljunk tízig. Lazítsunk, aztán ismételjük meg a gyakorlatot a másik mellel is. Összesen végezzük el 20-szor!
Ha még nem tudjuk akaratlagosan megfeszíteni a medenceizmokat, próbáljuk meg a következõt! Vizelés közben szakítsuk félbe egy kis idõre a vizelet sugarát úgy, hogy egyetlen csepp se távozzon mindaddig, amíg újra el nem ernyesztjük a megfelelõ izmokat!
Hogy miért olyan fontos a medence izomzata? Azok a nõk, akik számára az orgazmus elérése nehézségekbe ütközik, gyakran nem tudják megfelelõen összehúzni a gát körüli izmokat. Ez az állapot általában egy korábbi szülés eredménye vagy gátlások következtében lép fel. A megfelelõ izmok tréningje sokat javít a helyzeten, lehetõvé teszi, hogy egészséges, kiegyensúlyozott nemi életet éljünk.
Persze férfiak esetében is fontos a medence izmainak megfelelõ állapota. Számukra a következõ gyakorlatokat ajánljuk:
1. Emelés: próbálja meg a medenceizomzat összehúzásával kissé megemelni a péniszét, illetve a heréit! Ha mutatóujját a herezacskó és a végbélnyílás közti területre helyezi, világosan érezheti az izomzat összehúzódását.
2. Hintaguggolás: guggoljon le, minél mélyebben, miközben a sarka a földön marad! A két könyökét vegye a térdei közé, majd ebben a helyzetben hintázzon elõre-hátra! A gyerekek maguktól is gyakran végeznek ilyen és ehhez hasonló "gyakorlatokat" önmaguk szórakoztatására.
Mindkét nemnek hasznára válhat, ha elõször egyedül ismerkedik saját testével, felfedezi az erogén zónákat, megfigyeli, melyik ingerlés milyen hatással van rá, mitõl jön izgalomba és így tovább... Sokak számára a maszturbáció nem pótlék, hanem értékes kiegészítõje a partnerkapcsolatnak. Érdekes tény, hogy míg a nõk negyede minden maszturbáláskor orgazmust ér el, partnerrel ez jóval ritkábban sikerül. "A szerelem egyedül nem megy", ezért a maszturbálás közben felfedezett, különösen kellemesnek talált mozdulatokat érdemes megmutatni a partnernek, ez jót tesz a közös aktusnak, új színekkel gazdagítja a már meglevõ palettát, és feltehetõen javít az orgazmusarányon is.


JÖHET A MAGASISKOLA?
Ezt a hatnapos programot azoknak a pároknak ajánljuk, akiknek problémát jelent a szex élvezete, és elhatározták, hogy közös erõvel változtatni akarnak a helyzeten.
Elõször is: beszéljék meg õszintén, ki mit vár a szeretkezéstõl, a partnerétõl; mi az, ami jólesik neki, mit szeret, illetve mitõl tart, és mi zavarja szeretkezés közben! Ne vitatkozzanak, fogadják el, amit a másik mond, fogadják el a partnert olyannak, amilyen!

1. nap
Fürödjenek vagy zuhanyozzanak együtt! Merüljenek el a meleg vízben, szappanozzák be egymás testét, mossák meg a másik haját illatos samponnal! Minden érzékükkel figyeljenek a másikra: szívják be az illatát, simogassák végig a testét, figyeljék meg az apró részleteket! Milyen fény csillan a szemében? Mit mond a mosolya? Milyenek a vonásai? Milyen tapintású a bõre? Milyen a hajának esése?
Ha befejezték a fürdést, egy puha törülközõvel dörzsöljék végig a másik testét, majd testápolóval vagy olajjal kenjék be!

2. nap
Gyengéden masszírozzák meg egymást! Elõször a talpat, a lábujjakat, az egész lábfejet, majd a lábszárat egészen a térdig. Ezután következhet a kéz, a kar, a vállak, a hát és a nyak. A többi testrész egyelõre tabu!

3. nap
Simogassák egymás testét azokon a helyeken, ahol elõzõ nap masszírozták! Elõbb tenyérrel érintsék meg, majd finoman, csak ujjheggyel cirógassák a partnerüket!

4. nap
Emlékszik még arra, amikor elõször csókolták meg egymást? Milyen gyengéden közelítettek egymáshoz, milyen finoman, lágyan ért össze az arcuk, milyen borzongás futott végig csók közben a testükön? Próbálják meg újra! Csókolózzanak úgy, mintha elõször tennék!

5. nap
Az utolsó próba: simogassák egymás testét, most már tetszõleges helyen, de ne menjenek messzebbre! Még akkor sem, ha nagyon nehezükre esik már fékezni magukat! Kipróbálhatják a koreai masszázst: a férfi simogassa körkörösen partnernõje melleit ­ a balt az óramutató járásával megegyezõ, a jobbat pedig ellentétes irányban, legalább 36 kört leírva! (Akár 360-ig is elmehetnek, ha bírják...)

6. nap
És mi történik a hatodik napon?... Szavak helyett inkább azt javasoljuk: próbálják ki, meglátják! A fenti programtól persze el lehet térni bizonyos pontokon, a lényeg a fokozatosságban rejlik. És mindez nem csak a kezdõknek ajánlott. Bárki kipróbálhatja életkortól, tapasztalatoktól függetlenül.
Érdemes!

Déri


JÓ TUDNI
· A nõknek is van erekciójuk. A csikló elõemelkedik és megduzzad. Ha ez elmarad, a nõk is "impotenssé" válhatnak.
· Néhány nõ szinte ejakulál. Az orgazmus során több nõ hüvelyébõl és/vagy húgycsövébõl tojásfehérjeszerû, áttetszõ váladék ürül.
· Nem minden férfinek, akinek volt erekciója, volt orgazmusa is ­ bár a kettõ együttes elõfordulása férfiaknál gyakoribb, mint a nõknél.
· Az orgazmusra való képtelenség mindkét nemnél a frigiditás és az impotencia leggyakoribb oka. A szõrösebb testû férfiaknak nagyobb eséllyel lehet többször egymás után orgazmusuk, mint a "feminisebbeknek" (nõiesebbeknek).

Forrás: Ideál -Természetgyógyászat - Életmód magazin 1999. május